CARACTERISTICI IMPORTANTE
ORGANIC – Plantațiile de măslini Olive Farm posedă certificare ecologică. Cu agricultura ecologică, producția de măsline este inevitabil mai mică, însă uleiul de măsline rezultat nu are reziduuri de substanțe chimice dăunătoare, pesticide.
PRESĂ FOARTE RECE – Măslinele sunt presate în moara proprie, la temperaturi ambientale de 24-25 grade celsius, fără a se aplica căldură suplimentară. Aplicarea de 30-31 grade Celsius este larg acceptată ca fiind norma pentru uleiul de măsline extravirgin , temperaturi mai scăzute producând mult mai puțin ulei de măsline și, prin urmare, foarte rar practicată. Cu toate acestea, la Olive Farm, cantitatea nu este prioritate. Toate vitaminele, mineralele și antioxidanții polifenolici sunt 100% conservate în uleiul de măsline Olive Farm.
ACIDITATE SCĂZUTĂ – Măslinele provin doar din copacii propriei ferme, presate în doar câteva ore de la culegere, prevenind astfel acidizarea și oxidarea.
CANTITATE LIMITATĂ – Se presează doar măsline din cei 9.572 de măslini din plantația Olive Farm din peninsula Datca, pe o suprafață de 254.000 metri pătrați.
CALITĂȚI AROMATICE – Toate procedurile detaliate mai sus au ca rezultat un ulei de măsline proaspăt, aromat, puternic, cu miros de iarbă tăiată și cu calități culinare deosebite.
DEPOZITARE – Lumina, căldura și aerul sunt dăunătoare uleiului de măsline. Atat in timpul presării cat și ulterior, uleiurile nu sunt expuse acestor trei factori.